Trainingen en workshops

De Kracht van Woede

Woede, of gezonde agressie, is een emotie die je in kan zetten om je plek in te nemen. Deze kracht kun je gebruiken om voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven en je stevig te voelen staan!
Voor velen van ons een uitdagend thema. Het thema woede maakt veel los aan emoties waardoor de neiging kan zijn ervan weg te blijven. Met als gevolg dat we o.a. woede opkroppen, ons te veel aanpassen, onzeker worden of relaties komen onder druk te staan.
In de Kracht van Woede workshops geven wij (Norma en ik) ruimte aan alle emoties rondom agressie en geven we mensen tools in handen hoe je gezonde agressie in kunt zetten ten behoeve van jouw levenskracht.
 
In deze dagworkshop:
– leer je wat het nut is van woede
– hoe je gegrond je woede kunt onderzoeken en uiten
– ontdek je hoe jij je verhoudt tot dit thema
– en krijg je veel oefeningen aangeboden die bijdragen aan meer contact met je lijf en je gevoel, hoe grenzen aan te geven en vastgezette spanning los te maken
 
Deze workshop bieden Norma van der Linden en ik een paar keer per jaar aan in Utrecht en in Nijmegen. Zie de agenda voor huidig aanbod.

Samen met vriendin en collega, Theresia Hofmaier van Soul Touch Studio, organiseer ik een Vrouwencirkel Jaartraining – voor iedereen die zich identificeert als vrouw. 

In de maandelijkse bijeenkomsten willen we bewustzijn en aandacht creëren voor de cyclus van de natuur. Ieder seizoen brengt een andere focus en energie met zich mee. De thema’s van de bijeenkomsten ontlenen we aan deze energie. Zo is de herfst een tijd van reflectie en loslaten, de winter een tijd van rusten en verstillen. De lente staat in teken van ontwaken en handelen en de zomer is een tijd van bruisen en bubbelen. Je zou kunnen zeggen dat alles volgens een ritme van verkennen, opladen, ontladen en rusten gaat. In deze cirkel leer je aan de hand van een persoonlijke focus mee te bewegen met deze energie, in de veilige bedding van een jaargroep. Op deze manier kom je meer in contact met jezelf en wat jij nodig hebt. Er is aandacht voor thema’s als zelfzorg, grenzen aan geven, kracht, kwetsbaarheid en zusterschap.

Inkijkje in onze werkwijze: dans, ademwerk, lichaamsgerichte oefeningen, deel rondes, schrijfopdrachten, inspirerende en integrerende huiswerkoefeningen.

Zie agenda voor de data van de jaartraining van 2022-2023.

Vrouwencirkel
Cyclus van de natuur

PuberBoostcamp

Voor Stichting Kinderdroomwens begeleid ik kinderen van 12-16 jaar met een trauma in de PuberBoostcamp. Dit is een meerdaagse training waarin ik focus op de volgende doelen: verbinden, herkenning, gevoel onder woorden brengen, delen en hulp vragen.

Workshop Genderdiversiteit

Nina Pennock en Henne Arnolt Verschuren ontwikkelden het afgelopen half jaar samen deze workshop Genderdiversiteit van twee dagen. We voelen ons op verschillende manieren zeer betrokken bij dit thema. Diversiteit en uniciteit spelen een steeds grotere rol in de huidige samenleving. De mogelijkheid om te bewegen binnen het klassieke man-vrouw beeld, of zelfs het hele binaire mensbeeld los te laten, is hier een van de meest in het oog springende uitdrukkingen van. In plaats van geïdentificeerd te blijven met van buitenaf opgelegde genderrollen zijn steeds meer mensen op zoek naar hun eigen plaats in het genderspectrum. Mannen komen al lang niet meer alleen van Mars en vrouwen niet alleen van Venus. Integendeel: Mars en Venus worden zowel door mannen en vrouwen bereisd en onderzocht en vervolgens ook andere onbekende planeten. In deze reis vinden we stap voor stap onze eigen plaatsbepaling en bandbreedte in het genderverhaal. In plaats van te voldoen aan van buitenaf aangebrachte beelden gaan we onszelf van binnenuit opnieuw definiëren. En we hebben ook de vrijheid dit elke keer opnieuw doen, we hoeven ons niet te houden aan de definitie van gisteren of van vorige week.
In de workshop onderzoeken we om te beginnen de genderrollen waarmee we opgegroeid zijn en die ons min of meer opgelegd zijn. Daarmee creëren we ruimte tussen onszelf en deze genderbeelden. Vervolgens onderzoeken we wie we zijn als we deze beelden afleggen en gaan we in verschillende oefeningen na wie we worden als we onszelf opnieuw mogen uitvinden.

Kijk op de agenda voor alle praktische info.