Trainingen

Karakterstijlen

In ons opgroeien worden we soms niet gezien, gehoord, gesteund, krijgen we te weinig of juist te veel ruimte. Om deze pijn te vermijden bouwen we verdedigingsmechanismen op en vormt zich een masker. Dat is wat we aan de buitenkant laten zien. De karakterstijl die vanuit daar ontstaat is als het ware een onbewuste buffer tussen jouw binnen- en buitenkant.

Wanneer je intensief met mensen werkt is het belangrijk om achter het masker van een cliënt te kunnen kijken. In deze training maak je daarom, op een lichaamsgerichte manier, kennis met de 5 karakterstijlen. Zo ervaar je ook zelf hoe deze in jouw lijf aanwezig zijn en wat het effect op jou is. Je leert de onbewuste buffers tussen binnen-en buitenkant herkennen en krijgt daardoor meer begrip, compassie en ruimte naar jezelf en kunt dit herkennen bij jouw cliënten.

Deze training is zeer geschikt voor voor mensen die met mensen werken. Coaches, (persoonlijk) begeleiders, (school)psychologen, leerkrachten, counselors etc. Zie agenda voor huidig aanbod.

Samen met vriendin en collega, Theresia Hofmaier van Soul Touch Studio, organiseer ik een Vrouwencirkel Jaartraining – voor iedereen die zich identificeert als vrouw. 

In de maandelijkse bijeenkomsten willen we bewustzijn en aandacht creëren voor de cyclus van de natuur. Ieder seizoen brengt een andere focus en energie met zich mee. De thema’s van de bijeenkomsten ontlenen we aan deze energie. Zo is de herfst een tijd van reflectie en loslaten, de winter een tijd van rusten en verstillen. De lente staat in teken van ontwaken en handelen en de zomer is een tijd van bruisen en bubbelen. Je zou kunnen zeggen dat alles volgens een ritme van verkennen, opladen, ontladen en rusten gaat. In deze cirkel leer je mee te bewegen met deze energie, in de veilige bedding van een jaargroep. Op deze manier kom je meer in contact met jezelf en wat jij nodig hebt. Er is aandacht voor thema’s als zelfzorg, liefde, grenzen aan geven, kracht, kwetsbaarheid en zusterschap.

In juli 2022 volgen de nieuwe data voor de jaartraining van 2022/2023.

Vrouwencirkel
Cyclus van de natuur

PuberBoostcamp

Voor Stichting Kinderdroomwens begeleid ik kinderen van 12-16 jaar met een trauma in de PuberBoostcamp. Dit is een meerdaagse training waarin ik focus op de volgende doelen: verbinden, herkenning, gevoel onder woorden brengen, delen en hulp vragen.

Overige trainingen